Barman Erik van Feyenoord-café blij met begin voetbalseizoen: ‘Bomvol na de wedstrijd’

Het Eredivisie seizoen is begonnen en niet alleen de supporters, maar ook de voetbalcafés zijn hier blij mee. “De afgelopen zes weken hebben we het erg rustig gehad, veel mensen waren op vakantie en alleen de stamgasten kwamen nog over de vloer. Nu het voetbalseizoen is begonnen is het café weer bomvol, voornamelijk na de wedstrijd”, vertelt Erik van Feyenoord-café ‘t Haantje in IJsselmonde. 

Het café is tijdens de wedstrijd niet zo druk, maar wel voor en na de wedstrijd. Dit dankzij de busdie van en naar de Kuip gaat. Deze zit volgens Erik altijd vol. Zo vertelt een stamgast lachend: “De supporters komen voor de wedstrijd altijd even wat eten en het eerste biertje van de dag drinken en na de wedstrijd komen ze altijd nog even een biertje doen. En als Feyenoord wint, dan waarschijnlijk nog wat meer.” 

Wanneer Feyenoord speelt, kan Erik als barman de wedstrijd niet volgen: “Ik ben meestal te druk met mijn werk en daardoor krijg ik alleen de goals en de zware overtredingen mee, maar ik kijk de wedstrijden altijd de volgende dag pas terug. Dat is voor mij wel echt belangrijk zodat ik de rest van de week kan meepraten met de stamgasten. Feyenoord is namelijk een belangrijk onderdeel van de gesprekken die de gasten hier voeren.”