Baroeg & Pameijer Media organiseren Everyone Rocks voor mensen met beperking

Foto Martijn Berlage

Foto Martijn Berlage

Baroeg organiseert samen met Pameijer Media op zaterdag 22 april een bijzonder muziekevenement voor mensen met een beperking, genaamd Everyone Rocks. Het doel van het evenement is om mensen met een beperking samen te brengen met de Baroegianen.

Het idee van Everyone Rocks is ontstaan vanuit de vriendenclub, De Vrienden van Baroeg. “Een aantal van onze vrienden werken in de zorg, ook bij Pameijer. Het leek ons wel leuk om iets te organiseren voor de cliënten.” Het idee ontstond eigenlijk al in 2019. De eerste editie zou plaatsvinden in 2020. Dit kon helaas niet doorgaan vanwege de corona periode.

“We hopen dat we met het evenement de mensen met een beperking kunnen laten zien dat het geen belemmering hoeft te zijn om naar een concert te gaan”, zo legt de organisatie van Baroeg uit. De slogan voor het evenement is dan ook: Is jouw beperking een belemmering? Nu niet meer! Everyone Rocks is niet alleen voor de cliënten van Pameijer, want ook het reguliere publiek is welkom.

Speciaal Pameijer band
Het muzikale programma van Everyone Rocks is goed gevuld met optredens van de Rotterdamse band Wasabi Toothpaste en de Niemand Minder Sessieband. Deze laatste band bestaat volledig uit cliënten van Pameijer. De hele avond worden er rock covers gespeeld van KISS, Queen, Johnny Cash, Golden Earring en meer.

Crowdsurfen tijdens Baroeg Open Air
Baroeg mag zich het oudste poppodium van Rotterdam noemen en organiseert jaarlijks het festival ​​Baroeg Open Air in het Zuiderpark. Het evenement was vorig jaar, voor het eerst sinds de corona periode, weer op volle kracht terug. Lesley komt vaak bij Baroeg, maar dit keer kwam zij met een doel naar het festival, namelijk crowdsurfen.