BARS neemt titel Beste Sportfilm 2017 in ontvangst

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR), OPEN Rotterdam en CineCrowd, het Rotterdamse crowdfundingsplatform voor film, hebben de handen ineengeslagen om talentvolle filmmakers uit te dagen unieke films te maken die de zichtbaarheid van sport, sporters en sportbeleving verhogen.

Vier filmmakers hebben geprobeerd, door middel van crowdfunding, een bedrag op te halen voor hun eigen productie. Maar drie van deze filmmakers is het gelukt om dit geldbedrag te realiseren: Gewond Goud, BARS (voorheen ZONE 5314) en 4 x 1.

Op vrijdag 7 april vond de première van deze drie sportfilms en -documentaires plaats. Na de vertoning werd er een prijs uitgereikt voor Beste Sportfilm. De vakjury, bestaande uit: Nathan Rutjes, Quintis Ristie, Jan Dirk Stouten en Ab Zagt, beslisten uiteindelijk wie er zou winnen. De prijs werd uitgereikt door Quintis Ristie.

De strijd was spannend, maar BARS nam de titel van Beste Sportfilm 2017 in ontvangst. Zij kregen een cheque en uiteraard een award.

OPEN Rotterdam zal de films BARS en Gewond Goud tijdens Pasen uitzenden op OPEN Rotterdam TV. Op eerste Paasdag wordt de film BARS elk uur herhaald en op tweede Paasdag wordt Gewond Goud elk uur herhaald.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat