Basisschoolkinderen Rotterdam-West judoën erop los

De afgelopen maanden hebben sportvereniging JCR Judo en Schooljudo samen met Rotterdam Sport Support judoclinics gegeven aan basisschoolkinderen in Bospolder Tussendijken en Delfshaven. Onder leiding van de Nederlandse topjudoka Neal van de Kamer kregen de kinderen een afsluitende les.

De kinderen zijn vol energie aan het judoën. “Één, twee, drie, vier vijf”, gilt Amal Ouazhir enthousiast. Ze houdt haar tegenstander tegen de grond en heeft daarmee de wedstrijd gewonnen.

De kinderen deden mee aan het project Schooljudo. Schooljudo wilt zoveel mogelijk kinderen aan het judoën krijgen. “Rotterdam West is een beetje een achtergesteld gebied wat sporten betreft. Het is belangrijk dat daar meer participatie komt. In judo zijn waardes als respect en discipline belangrijk, wat een toegevoegde waarde heeft voor de kinderen”, legt Robbie van Beers van Rotterdam Sport Support uit. “Ik vind respect heel belangrijk en dat komt terug in het judo. Daarom moeten we bijvoorbeeld ook buigen. Dat is belangrijk om als kind al te leren”, zegt de judoënde Amal.