Basketbalwereld in rouw na verlies Kobe Bryant

Kobe Bryant, een van de grootste basketballegendes is gisteravond omgekomen door een helikopter incident. Aan boord zaten nog acht passagiers, waaronder Kobe’s dertienjarige dochter Gianna en een piloot. Ook zij hebben de crash niet overleefd.

Niet alleen Amerikaanse basketballers en supporters zijn ontroerd door dit bericht. “De hele wereld is in shock”, zegt oud Rotterdamse NBA speler Francisco Elson. Hij speelde in totaal negen seizoen in de NBA en een paar keer tegen Kobe. Keyshawn Woods, speler van Feyenoord Basketball zag Kobe meer dan alleen een speler. Keyshawn lag in bed toen het bericht toen het nieuws binnenkwam. Kobe was een inspiratie voor hem als klein kind en nu nog steeds. “Je bent echt een idool geweest voor spelers en dat zul je ook altijd voor mij blijven”, zegt Keyshawn. “Ik geloofde het het helemaal niet, het is gewoon heel onrealistisch, want het is een speler met wie je bent opgegroeid en ik ken geen basketbal zonder Kobe Bryant, zegt medespeler Willem Brandwijk.

Kobe Bryant was een van de bekendste basketballers in de wereld. Zijn twintigjarige carrière heeft hij gespeeld bij Los Angeles Lakers. Met dit team is hij vijf keer kampioen geworden in de NBA. “ik dacht altijd dat ik een kans zou krijgen om met hem te praten over basketbal en het leven. Er is niet anders dat ik zou willen dan samen lunchen of dineren, zegt Keyshawn Woods.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat