Bedrijf achter de Maeslantkering wint Rotterdamse ondernemersprijs: ‘Fit for future’

Hollandia Services is bekroond tot dé Rotterdamse ondernemer van 2024. Het bedrijf maakt deel uit van het 96 jaar oude familiebedrijf Hollandia en is volgens de jury een “een oude ziel met een nieuw jong hart”, dat “fit for the future” is.

Hollandia Services was één van de drie genomineerden voor de ondernemersprijs. De jury besloot uiteindelijk te gaan voor het bedrijf, dat bruggen onderhoudt en sluizen en stormvloedkeringen renoveert. “Het is in ons land een van de weinige experts op dit gebied. Daarmee levert het een cruciale bijdrage aan de veiligheid en bereikbaarheid van heel Nederland”, vertelt juryvoorzitter Ellen van Dam.

Het familiebedrijf waar Hollandia Services onderdeel van is, bestaat al 96 jaar. Vanaf de oprichting is Hollandia nauw verbonden met de Rotterdamse regio. De organisatie bouwde, renoveerde en onderhield door de jaren heen vele Rotterdamse iconen, zoals de Willemsbrug, de Van Brienenoordbrug, de Maeslantkering en de Radartoren op Maasvlakte II.

Drie finalisten
Naast Hollandia Services waren ook CEAD en Van Donge & de Roo genomineerd voor de ondernemersprijs, die elk jaar uitgereikt wordt aan innovatieve ondernemers in de metropoolregio Rotterdam. “Alle drie de finalisten zijn prachtige, innovatieve, gedreven ondernemers met een grote maatschappelijke betrokkenheid”, zegt Van Dam. “We zien hier op het podium de succesverhalen, maar ondernemerschap is altijd een proces van één stap vooruit en weer twee stappen terug. Ook de drie finalisten zijn allemaal wel eens heel hard gevallen. En toch zijn zij weer opgekrabbeld, met een enorme groei als resultaat.”