Beeldmakers Move Over, I’m Next bekend

Erico Smit, Huub Verburg, Conny Beneden, Loes Korten en Brian den Hartog zijn geselecteerd voor de videocall Move Over, I’m Next. Deze videomakers gaan alle vijf een 1-minute maken van het beeld van de stad dat zij missen.

Het Rotterdams Beeldfonds en OPEN Rotterdam, powered by Rotterdam Make it Happen ontvingen 24 uiteenlopende projectvoorstellen voor 1-minutes, waaruit de curatoren vijf inzendingen hebben uitgekozen. Het curatorenteam bestaat uit Elfie Tromp (schrijver en columnist), Hesdy Lonwijk (regisseur), Astrid Jonker (hoofd HR, Port of Rotterdam) en Celeste Boddaert (hoofdredacteur OPEN Rotterdam).

De curatoren zijn er in geslaagd om zeer uiteenlopende voorstellen te kunnen honoreren die ieder op eigen wijze het beeld van de stad gaan aanvullen. Brian den Hartog neemt ons mee op een spannende reis door Rotterdam. Erico Smit geeft door middel van animatie het beeld de Verwoeste Stad van Ossip Zadkine weer een hart. Huub Verburg laat ons kennis maken met zijn eigen beeldritme. Conny Beneden brengt de kleine natuur van Rotterdam in beeld. Loes Korten laat samen met Merijn van den Brand het hele leven zien in één minuut.

De makers krijgen tot januari de tijd om hun 1-minutes te maken; dan gaan de films in premiere op de digitale schermen in de stad. In de loop van de tijd zullen we de makers en hun voorstellen leren kennen via de kanalen van OPEN Rotterdam en social media.

Fotobijschrift:
Curatoren Celeste Boddaert, Hesdy Lonwijk en Elfie Tromp in gesprek met Erico Smit.

Foto: Joyce de Vries.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat