Beestenboel tijdens burendag op kinderboerderij de Oedenstee in Hoogvliet

Het is een gezellige beestenboel op kinderboerderij De Oedenstee. Alle buren, rondom de kinderboerderij, zijn uitgenodigd op deze Burendag om kennis te maken met de boerderijdieren.
Ondanks de kou was het een leuke middag in Hoogvliet. Er wordt flink gesprongen op het springkussen, maar alle kinderen zijn er als de kippen bij wanneer dierenverzorger Damian vraagt of ze hem helpen voeren.

De geiten krijgen als eerste hun brokjes en daarna willen de kinderen naar de varkens, Bo en Ger. “Waarom hangt die emmer daar?” is een vraag van één van de kids. Dierenverzorger Damian legt uit: “Onderin de emmer zitten allemaal kleine gaatjes. We doen er dan wat voer in. De varkens weten dat als ze met hun snuit tegen de emmer duwen, er lekkere brokjes uitkomen”.

Ook worden er grote koeien en kleine pluizige konijnen geaaid. En wordt er nog een kijkje genomen bij de hoefsmid, die net bezig is bij de ezels. “Maar wat nou als hij poept!”, roepen de kinderen naar de hoefsmid. “Dan gaan jullie mij vast heel hard uitlachen!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat