Benefiet voor Marokko

Rotterdammers kwamen samen in podium Grounds om geld in te zamelen voor de aardbevingsslachtoffers in Noord-Marokko. Het Rif gebied wordt geteisterd door aardbevingen waardoor velen niet meer in hun huizen durven te slapen. De projectgroep ‘Help Arif’ organiseerde een benefiet om geld in te zamelen voor deze slachtoffers.

In 2004 werd het gebied al getroffen door een zware aardbeving van 6,5 op de schaal van Richter waarbij 600 doden vielen. Het trauma van deze beving is nog groot. Initiatiefnemer van het benefiet Rachid Benhammou vertelt dat de regering niet veel hulp bied.

De benefiet was helemaal in een Marokkaans thema. Met live muziek van onder andere Jamal Hamid & Samira, poëzie van onder andere Mimoun Essahraoui en dans van De Dans-‘RUH’ (Belgie) en comedy van Soufiane Moussouli. Met als uiteindelijk doel zoveel mogelijk geld in te zamelen om gezinnen te helpen in het Rif gebied.

Wij volgden Rachid en Bouchra bij de voorbereidingen en tijdens het benefiet. Bouchra was apetrots op de opkomst en vrijgevigheid van de marokkaanse gemeenschap.