Bergen speelgoed in het Oude Noorden voor minder bedeelde kinderen

Als kind had iedereen vroeger speelgoed, toch is het voor sommige kinderen meer vanzelfsprekend dan voor kinderen die minder bedeeld zijn. Om daar deze decembermaand verandering in te brengen zijn Vanessa Umboh en Diana van Aalst van We Care And Share in het Oude Noorden een actie begonnen.

De actie draait om het inzamelen van speelgoed voor de minder bedeelde kinderen in de wijk, en in Wijkcentrum ‘T Klooster wordt van ditzelfde speelgoed een tijdelijke winkel opgebouwd waarin al deze kinderen een stukje speelgoed mogen uitzoeken. In samenwerking met externe partijen is er de afgelopen weken veel speelgoed verzameld, en nu is het zaak dat Vanessa dat met haar collega’s sorteert. “We gaan hier de komende dagen met z’n allen hard werken en zorgen dat alles op leeftijd gesorteerd is zodat onze speelgoedwinkel er perfect uit zal zien!”

De reden dat Vanessa hier mee bezig is, is simpel: “Ik las ooit een artikel dat één op de vijf kinderen in Rotterdam in armoede leeft. En toen brak mijn hart bijna, het is maar een cijfer, maar ik zie zo’n kind voor me dat in duisternis leeft…zulke kinderen moeten geholpen worden. En dat doe ik dan ook!”

Daarom zal over enkele dagen het theater in wijkcentrum ‘T Klooster omgetoverd worden tot een gigantische speelgoedwinkel waarbij drie omringende scholen mogen langskomen om speelgoed uit te zoeken: “Alles om deze ervaring ook mee te maken, want sommige kinderen maken dit nooit mee. En we hopen hiermee ook dat we voor positiviteit kunnen zorgen en dat in de toekomst meer mensen dit soort initiatieven zullen nemen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat