‘Best geklede voetbalclub’ FC Banlieue biedt jeugdleden naast voetbal persoonlijke ontwikkeling met After School Programma

FC Banlieue is een maatschappelijk betrokken voetbalvereniging mede-opgericht door het Rotterdamse kledingmerk Clan de Banlieue. In de herfstvakantie konden Rotterdamse jongeren tussen de zeven en twaalf jaar naast voetballen meedoen aan het After School Programma. Het thema van dit jaar was ‘kunst’. Dit leidde tot twee prachtige muurschilderingen op de club.

Samen met Rotterdamse kunstenaars Noel Deelen en Jelmer Konjo beschilderden de jeugdleden van de club twee muren van de kantine met een zelf-ontworpen kunstwerk. Twee dagen lang werkten zo’n dertig kinderen mee aan de schilderingen. Volgens Nastasja Jessurun was de aftrap van het After Schoolprogramma zeker geslaagd: “We zijn super blij met het resultaat. De kinderen zijn actief bezig geweest met sport, maar ook met kunst. Ze hebben hun eigen kantine op kunnen vrolijken met een eigen ontworpen en geschilderde muur. Iets om trots op te zijn!” Met het programma in de schoolvakanties hoopt de club niet alleen dat de kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met kunst, maar ook dat ze met elkaar verbinden, samenwerken en de creativiteit de vrije loop laten.

Een groot deel van de jeugdleden van de voetbalclub maakt gebruik van het Jeugdsportfonds en gaat tijdens de schoolvakanties niet op vakantie. Daarom organiseert de club in de vakanties een programma met sport, kunst-, cultuur- en milieueducatie, voeding, gedrag, bewustwording en empowerment met veel persoonlijke aandacht. Elke vakantie heeft het programma een ander thema. In de toekomst wil FC Banlieue ook huiswerkbegeleiding gaan bieden.

FC Banlieue is een maatschappelijke betrokken voetbalvereniging, die zich naast het voetbal ook richt op de persoonlijke ontwikkeling van de leden. Een jaar geleden gingen we langs bij de ‘best geklede voetbalclub van Rotterdam’ toen Banlieue After School nog in de steigers stond.

FC Banlieue coacht kinderen op en naast het veld

De beelden in deze reportage werden gemaakt door Rotterdammer Nando Correa