Bewerk je eigen moestuin in Villa Zebra

De Moestuin van Villa Zebra is geen gewone: hier gebeurt van alles buiten de perken. In de nieuwe tentoonstelling voor kinderen van 7 t/m 12 jaar onderzoek je aan de hand van het werk van twaalf kunstenaars het thema groei en bloei. Zij bekijken de wereld net een beetje anders. 
Waarom lichten bijvoorbeeld die aardbeien op? Waar woekeren de groenten heen en wat groeit er aan jouw pizzaplant?

In De Moestuin woelen kunstenaars jouw en hun eigen gedachten om met hun kunstwerken en allerlei onderzoeken. De tentoonstelling bestaat uit perken, net zoals in een moestuin. De kunstenaars Frank Bruggeman, Stefan Cools, Britt Dorenbosch, Jochem Rotteveel en Jessica Skowroneck hebben daarin een werkplek. Hun werk ontwikkelt zich tijdens het jaar van de tentoonstelling. Jij kan de kunstenaars helpen en met hen samenwerken. Doordat er telkens iets anders gebeurt in de werkplekken, kan je ook steeds iets anders bij hen doen.

Na het bezoek aan De Moestuin, kunnen kinderen aanschuiven in de workshop Platte Grond. Hier bewerk je je eigen moestuin. Wat kan daar allemaal in groeien en hoe ziet dat er dan uit? Laat je inspireren door de kunstwerken in de tentoonstelling en maak een bonte plattegrond van jouw moestuin.

De Moestuin is te bezoeken vanaf 23 maart.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter