Bewoners balen van vrachtverkeer Molenlaan

Er is veel ophef over het verkeer op de Molenlaan in Hillegersberg. Er rijdt steeds meer vrachtverkeer op de van zichzelf al drukke straat. Voorheen was dit verboden, maar door werkzaamheden is de gemeente genoodzaakt het vrachtverkeer toe te staan.

De bewoners zijn hier niet over te spreken. Veel mensen vinden het onveilig, zo zegt een man: “De straten zijn gewoon te nauw voor dit verkeer, ik heb al tien brieven naar de gemeente geschreven erover”. Een vrouw zegt bezorgd: “Nee ik ben er echt niet blij mee, het wordt er niet veiliger op hier.” Als er om een oplossing gevraagd wordt is er een duidelijke oplossing: “Gewoon een slagboom plaatsen aan het begin van de Molenlaan” grapt een man.


Door dit eerdere ongeluk van drie weken geleden zijn bewoners op hun hoede. Ondanks dat het niets te maken had met de komst van vrachtauto’s in de wijk, heerst er toch een bepaalde angst. Dit vertelt een bewoner.

Eerder was er ook al veel ophef op de Facebookpagina InHillegersberg. Zo melden bewoners dat ze ‘hun huis voelden trillen’. Kijk ook ons videoverslag voor meer reacties uit de wijk!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat