Bewoners brandweerkazerne dreigen dakloos te worden tijdens pandemie

Drie bewoners van een oude brandweerkazerne in Oud-Mathenesse hebben te horen gekregen dat ze binnen een maand hun antikraakwoning uit moesten. De drie jongens vinden het belachelijk dat ze tijdens een pandemie op straat worden gezet en gingen in protest voor het Stadhuis.

Bewoner Laurens voelt zich in de steek gelaten. “Tuurlijk weet je waar je aan begint met een antikraakwoning. Je verwacht alleen niet dat de gemeente je tijdens een pandemie dakloos maakt. Ze adviseren iedereen om binnen te blijven, maar ze nemen je wel je huis af. Hoe kan ik nu in quarantaine?”, vraagt hij zich hardop af.

De overheid adviseerde verhuurbedrijven en gemeenten om huurders niet uit te zetten in tijden van een pandemie. Verhuurbedrijf Camelot geeft echter aan dat het advies niet opgaat voor deze bewoners, omdat ze akkoord zijn gegaan met een bruikleencontract.

De Bond Precaire Woonvormen steunt Laurens en zijn medebewoners bij hun protest. Abel is vrijwilliger bij die organisatie en is niet te spreken over de acties van de gemeente. “Ik vind het echt belachelijk, in deze tijd kan je mensen niet zomaar uit huis zetten”.

We hebben de gemeente om een reactie gevraagd. Die geeft aan met een oplossing te komen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat