Bewoners de Esch komen in actie tegen derde stadsbrug in hun wijk

De gemeente Rotterdam wil De Esch en Feijenoord met elkaar te verbinden met een stadsbrug die toegankelijk is voor voetgangers en trams. Bewoners uit de Esch staan niet te springen om de brug en vrezen onder andere dat de natuur en rust in hun wijk verstoord wordt.

“De wijk is vol, de wijk is groen en rustig en dat willen we zo houden”, aldus Irene van Tol van Bewonersvereniging DWL De Esch. Veel bewoners denken er net zo over en zo is er een actiegroep tegen de komst van de brug gekomen, de Kerngroep Oeververbinding van DWL De Esch. Zij hebben ingesproken bij de gemeenteraad en hebben ook een gesprek gehad met wethouder Langenberg.

Een nieuwe stadsbrug bij De Esch zou volgens deze actieve bewoners veel impact op de wijk hebben. In de huidige plannen verdwijnt een deel van het natuurgebied in De Esch. Ook is de Kerngroep bang voor parkeeroverlast en het verdwijnen van woningen.

Hoewel er nog geen concrete plannen over de brug zijn, wil de Kerngroep Oeververbinding wel van zich laten horen en opkomen voor de belangen van de bewoners van De Esch, voordat het te laat is.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat