Bewoners in Overschie hopen op een verkeersvriendelijker kruispunt

Mike Schiltmans

Mike Schiltmans woont nog niet zo lang in Overschie, maar het valt hem op dat het kruispunt van de Burgemeester Baumannlaan en de Baanweg niet heel vriendelijk is voor verkeersgebruikers. Hij besloot de kruising te filmen, de video krijgt op Facebook veel reacties.

Meer mensen in Overschie geven aan hoe onduidelijk de kruising kan zijn. “Ik hoor ook veel gescheld van weggebruikers”, vertelt Mike. “Ik woon hier mooi, echt een unieke plek. Maar het kruispunt is nu gewoon geen vriendelijke plek voor verkeersgebruikers.”

Onder de video op de facebookpagina Overschie Leeft suggereren sommigen dat een rotonde de boel al zou kunnen helpen. “Ik ben ook benaderd door de wijkraad”, laat Mike weten. “Of ik een idee had hoe het beter zou kunnen. Maar ik denk dat je daarvoor het best bij een deskundige kan zijn.” Dat hij wat los heeft gemaakt met zijn video is wel duidelijk. “Ik ben benieuwd of het ook aangepakt gaat worden.”

Wijkraad
Volgens wijkraadslid Jeroen van der Steen, die eerder al in de gebiedscommissie zat, stond het al op de agenda van de gebiedscommissie. “Het is een bekend probleem. Het gaat hier om het drukste kruispunt van Overschie. Voor een rotonde lijkt er te weinig ruimte te zijn, dus naar een goede oplossing wordt nog gezocht. Door corona liep dat wel wat vertraging op. We hopen dat er de komende tijd meer werk wordt gemaakt aan het veiliger maken van de kruising. Ik weet bijvoorbeeld dat de peilen van de fietsstroken weer duidelijker worden gemaakt. Want helpt niet dat op die al gevaarlijke kruising soms ook nog eens mensen aan de verkeerde kant rijden.” Het wijkraadslid weet zeker dat ook voor de nieuwe wijkraad de verkeersveiligheid hoog op de agenda staat.

Video: Mike Schiltmans