Bewoners Lijnbaanflat eisen schadevergoeding van Vestia

Bewoners van de Lijnbaanflats aan de Jan Evertsenplaats hebben ruim 150 handtekeningen verzameld en overhandigd aan wethouder Kurvers (bouwen en wonen). De woonflats worden gerenoveerd, maar men is niet te spreken over de manier van werken van Vestia.

Naast de overhandiging van de handtekeningen, hebben de bewoners ook een programma van eisen opgesteld. Hierin eisen zij van de woningcorporatie schadevergoeding voor geleden schade, huurcompensatie voor de periode van onderhoud, een vergoeding van de kosten, gemaakt door gebrekkige oplevering en tijdelijke huisvesting en als laatste: geen huurverhoging.

Volgens de bewoners van de laagbouw, heeft Vestia hen slecht en onjuist geïnformeerd over de kosten waarvoor ze opdraaien door tijdelijk onderdak te moeten zoeken en de slechte oplevering van hun flat. De stress en het fijnstof levert soms zelf ernstige gezondheidsklachten op. Daarom hebben zij de krachten gebundeld om als collectief eisen te stellen aan Vestia.

Wethouder Kurvers gaf vanochtend tijdens het debat, aangevraagd door de SP fractie, aan dat het verhaal twee kanten heeft en dat Vestia dagelijks gesprekken voert met de bewoners en van plan is om in mei het hele proces te evalueren. “De rol van de gemeente in deze is beperkt. Het is vooral een zaak tussen huurders en verhuurders, maar we houden wel een vinger aan de pols. Zo heb ik Vestia aangesproken op haar professionaliteit en ik zal er persoonlijk voor zorgen dat de petitie van de bewoners bij Vestia terecht komt.”

Volgens een aantal oppositiepartijen “heeft de gemeente prestatieafspraken met woningcorporaties. En daar moet Vestia zich gewoon aan houden.”

OPEN Rotterdam volgde de perikelen rondom de Lijnbaanflat vanaf het eerste uur. Bekijk hier onze eerdere reportages:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter