Bewoners tegen schoorsteenpijpen op dakpark

Het Dakpark in West is de trots van de wijk. Maar nu zijn de bewoners boos. De komst van een fastfoodrestaurant onder het dakpark in de bigshops doet omwonenden stijgeren. Oneerlijke besluitvorming en de drie schoorsteenpijpen die door het dak heen steken, midden in de bbq-zone, zijn een doorn in het oog.

Het Dakpark is het resultaat van 15 jaar samenwerking tussen bewoners, gemeente en projectontwikkelaars. Anno 2016 hebben de bewoners -en Wij Delfshaven als spreekbuis- het gevoel dat de gemeente selectief beleid voert en afspraken niet na komt. Volgens hen is het Dakpark ten prooi gevallen aan de commercie.

Reden is de komst van een fastfoodketen -die met de gouden bogen- onder bij de bigshops. ‘We hebben er al een in Delfshaven’, zegt een dame die op een bankje zit op het Dakpark. Een meisje vind het ook een slechte zaak dat de megasnackbar komt: ‘…want dan gaat het stinken.’ Ze doelt op de schoorsteenpijpen die bovenuit het Dakpark steken.

Jelle van der Molen van Wij Delfshaven staat in een moestuintje, aan de rand van het park. Hij deelt het ongeloof van de bewoners over het beleid van de gemeente. ’Dit is een project dat met overheidsgeld is gesubsidieerd, om kinderen en ouders bewust te maken van gezonde voeding. Dat staat in schril contrast met de komst van de ongezonde fastfoodketen.’