Bewoners Tweebosbuurt proosten op overwinning

In de Tweebosbuurt worden ruim 500 sociale huurwoningen gesloopt om er veelal duurdere woningen voor in de plaats te bouwen. Afgelopen vrijdag verbood de rechter dat een aantal bewoners hun huis uitgezet mogen worden. In ‘t Klooster kwamen ze bij elkaar om dat te vieren.

De buurt zal een ingrijpende transformatie ondergaan. Er worden 599 woningen gesloopt en er komen 374 woningen voor terug. 130 woningen worden sociale huurwoningen en 90 woningen worden gerenoveerd. September jongsleden besloot een rechter dat bewoners hun huis moeten verlaten, maar een de twee rechters bleken het niet met elkaar eens te zijn, want op 10 januari besloot een tweede rechter dat 17 bewoners mogen blijven. Er is geen garantie dat de bewoners voor altijd mogen blijven. Vestia kan nog in hoger beroep gaan wat waarschijnlijk rond de zes à negen maanden gaat duren. “Maar we vinden wel dat deze kantonrechter een heel mooi stevig vonnis heeft neergelegd.” Zegt advocaat Ton Rhijnsburger.

Voor de bewoners die in de eerder zaak, waarbij de mensen hun huis wel moesten verlaten is een hoger beroepsprocedure aangespannen. Er zijn ook mensen die nog in hun huis wonen en er in april uit moeten en daar wordt een kort geding voor aangespannen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat