Bewoners van Hoek van Holland in beeld

Verslaggevers Marwan en Roelof waren de afgelopen week in Hoek van Holland om verhalen te halen uit de wijk, voor de serie Stem uit de Wijk

Hoek van Holland is de badplaats van Rotterdam, aldus bewoners van Hoek van Holland. We interviewden een aantal moedige Hoekenezen over de vergrijzing, de Hoekse Lijn en Bonnenpolder.

 
Gebiedscommissie voorzitter Peter de Koning vindt in ieder geval dat de Hoekse Lijn te lang duurt. ‘Hoe langer het duurt, hoe slechter het is voor de ontwikkeling van Hoek van Holland’, aldus voorzitter Peter de Koning.

 
Hoek van Holland vergrijst in rap tempo. Als we de onderzoeken moeten geloven lijkt het onvermijdelijk dat in 2030 het meerendeel van de inwoners 50 jaar of ouder is. Kimberley de Jong is een jonge ondernemer die zich inzet om meer jongeren naar het gebied te halen.

 
Roy van Boekel van Natuurbegraven Nederland denkt daar heel anders over. “We willen 128 hectare van de polder toevoegen als natuurgebied aan het Staelduinse bos. In 30 hectare daarvan is het voor mensen mogelijk om hun laatste rustplaats te vinden.

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat