Bewoners zorgcentrum Atrium en Rotterdammers maken samen vilten wandkleed

Bewoners van zorgcentrum Atrium gaan binnenkort verhuizen. Het zorgcentrum op de Karel Doormanstraat in hartje Rotterdam gaat verbouwd worden en om die verhuizing makkelijker te maken slaan bewoners van centrum Rotterdam en de bewoners van het zorgcentrum hun handen ineen om een prachtig vilten wandkleed te maken. Eentje die iedere verhuisstap met de bewoners meemaakt.

Het vilten wandkleed staat symbool voor verbinding. Tijdens vijf bijeenkomsten zal het in elkaar gezet worden, twee zijn er inmiddels al geweest en maandag 25 april is een spannende derde bijeenkomst. Bewoners van het zorgcentrum Atrium en bewoners uit het centrum zijn aan elkaar gekoppeld en het ontwerp van het kleed gaat gelegd worden, samen met een viltkunstenares.

Zwaar handwerk
Op twee mei is het dan zover, dan zal het kleed aan elkaar gevilt worden met handzeep. Door bezig te zijn met het vilten kleed, worden de bewoners alvast voorbereid op de komende verhuizing. Verhuizen is namelijk een ingrijpende gebeurtenis en het wandkleed zal meegaan naar de tijdelijke locatie op Zuid. Als het nieuwe zorgcentrum af is zal het kleed weer samen met de bewoners naar hun nieuwe huis mee verhuizen.

 

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Cultuur Concreet.