Bewonersorganisatie en ondernemers zijn leegstand van winkels Zuidwijk zat

Bewoners van Zuidwijk was het al lang opgevallen: steeds meer winkels komen leeg staan. Helaas komen er ook geen nieuwe voor in de plaats. Dit strijkt tegen de haren van de Bewoners Organisatie Zuidwijk en lokale ondernemers in. Zij willen dat de verantwoordelijke wethouders; Struijvenberg en Schneider nou eindelijk eens actie ondernemen. De gemeente zegt dat er later dit jaar een plan zal volgen voor dit probleem in Rotterdam.
Jeannette Philips van de Bewoners Organisatie Zuidwijk is niet te spreken alle lege winkelruimten in de wijk. Vooral op het stuk Slinge tussen de Larenkamp en de Langenhorst staan veel panden leeg. De leegstand zal nog groter worden wanneer een grote supermarkt naar een andere plek in de wijk zal verhuizen en een groot pand leeg achter zal laten. “Dat ziet er toch niet uit, sommige lege ruimtes worden netjes achter gelaten. Andere lijken net op Aleppo.”, aldus de voorzitter van de bewonersorganisatie.

Niet alleen rondom de Slinge zijn er problemen. Ook de Schere en Asterlo krijgen zware klappen wanneer het over de bezetting van winkelruimte gaat. Cor van Dam zit al 26 jaar met zijn stomerij aan de Schere. Een straat die met het jaar zijn aantrekkingskracht verliest. “We proberen nu met een groep ondernemers de krachten te bundelen en deze winkelstrip weer onder de aandacht te brengen. Maar of we het gaan halen, ik durf het niet te zeggen.”, aldus van Dam.