Bezoekers van Duizel in het Park vragen bejaarden het hemd van het lijf

Acht bejaarden toeren deze zomer langs verschillende festivals voor ‘Q&A with the Grey’. Drie van hen waren aanwezig bij het festival Duizel in het Park om vragen te beantwoorden van het publiek.

Noortje Kessels werkt bij Literair Productiehuis Wintertuin in Nijmegen. Zij organiseert literaire projecten met een maatschappelijke impact. ‘Q&A with the Grey’ is daar één van: “We doen dit speciaal voor de ouderen, omdat we aan de ene kant denken dat ouderen nog heel veel te bieden hebben. In Nederland gaan we heel vaak uit van: wat heeft de oudere nodig terwijl ze er enorm van opknappen als ze zelf ook nog wat kunnen bijdragen. En gewaardeerd worden voor de kennis en ervaring die ze hebben.” Q&A with the Grey gaat met nog een reden naar festivals toe: “Festivals zijn heel divers, maar je ziet nooit oudere mensen. Dus het is ook heel bijzonder met die mensen op de festivals te zijn.” Dat is een goede match met Duizel in het Park. Er wonen namelijk veel ouderen in Blijdorp die niet naar het festival komen. Met onder andere ‘Q&A with the Grey’ weten ze hun meer te betrekken bij het Duizel in het Park.

De dames die mee zijn naar Duizel in het Park zijn: Mia (83), Mylene (76) en Marianne (90). De dames zijn gevraagd om mee te doen aan het project en waren meteen enthousiast. Voor hun is achter de geraniums zitten helemaal niks. Marianne doet daarom ook nog mee aan zwemwedstrijden en ligt meerdere malen per week in het zwembad. “Ik doe mee aan dit project, omdat ik aan zoveel mogelijk mensen kenbaar wil maken wat wij als ouderen hebben meegemaakt. Ik wil ze graag nog tips meegeven. Hopelijk hebben ze daar nog wat aan”, vertelt de zwemkampioene. Mylene heeft jarenlang in het onderwijs gezeten en daar krijgt ze dan ook vragen over vanuit het publiek: “Hoe kijk jij naar het hedendaagse onderwijs?” vraagt iemand vanuit het publiek. “Met een beetje moeite, omdat er veel te veel verandert. Kinderen of studenten willen eigenlijk rust” antwoordt Mylene.

Mia heeft in een lingeriezaak gewerkt en is desondanks al jaren met pensioen te zijn nog steeds een expert. “Ik denk wel dat ik weet wat jou cupmaat is.” zegt ze tegen de presentatrice “Ik denk 75D!” blozend antwoord de presentatrice: “Nou dat hebt u heel goed geraden.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat