Bibliotheek Rotterdam bij netwerk Canon van Nederland

De Erasmus collectie in de Bibliotheek Rotterdam geeft online toegang tot een presentatie over het venster van Erasmus. Hierdoor is de Bibliotheek Rotterdam op vrijdag 28 oktober toegetreden tot netwerk De Canon van Nederland.

Desiderius Erasmus
Heel toevallig valt de toetreding van de Bibliotheek ( in de volksmond; Bieb) samen met de geboortedag van Desiderius Erasmus. De priester, filosoof, humanist en auteur is een prominent gezicht binnen Rotterdam. Bibliotheek Rotterdam huist een collectie van 5000 boeken van en over Erasmus waarbij veel oude drukken uit zijn eigen tijd (de 15e en 16e eeuw). Deze erfgoedcollectie wordt in een geklimatiseerde ruimte bewaard. De vier sleutelstukken uit de collectie vertellen het verhaal bij het venster Erasmus en zijn ook in een presentatie online te bekijken. Hierdoor is een deel van deze Nederlandse geschiedenis toegankelijk en zichtbaar gemaakt voor een groot publiek.

De Canon van Nederland
De Canon van Nederland is een netwerk waarin musea en erfgoedinstellingen samenwerken om de Nederlandse geschiedenis naar voren te brengen. De Canon neemt je in 50 vensters mee langs de belangrijkste gebeurtenissen, personen en voorwerpen die samen het verhaal van Nederland vertellen.