Bien Hofman geselecteerd voor Paul Nijgh-penning: ‘Bien is een spil in de wijk’

Burgemeester Aboutaleb reikt op 12 maart de Paul Nijgh-penningen uit aan Rotterdammers die op sociaal-cultureel gebied een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de stad. In aanloop naar de uitreiking zendt OPEN Rotterdam drie portretten uit over deze voorbeeldige stadsgenoten. In deze aflevering is Bien Hofman aan de beurt.

Bien is een kind van de wijk Pendrecht en heeft zich altijd ingezet voor de wijk en haar bewoners. Inmiddels is ze al meer dan 15 jaar actief bij Vitaal Pendrecht. Ze heeft de Pendrecht Universiteit opgezet waar bewoners aan professionals uitleggen wat er in de wijk speelt. Uit een van deze bijeenkomsten is ook de Kinderfaculteit ontstaan.

Niet lullen, maar poetsen. Dat is het motto van Bien, “Als Bien iets in haar hoofd heeft, dan blijft het erin zitten tot ze het heeft gerealiseerd”, vertelt Gerard Smulders, bestuurslid van Vitaal Pendrecht. “Vasthoudendheid en iedere keer oplossingen bedenken als iets tegenzit, dat zijn dingen die je aan Bien kunt toevertrouwen.”

Paul Nijgh Penning
Om het jaar wordt aan een aantal stadsgenoten de Paul Nijgh-Penning uitgereikt. De penning is bedoeld voor stadsgenoten die op sociaal-cultureel gebied, beroepsmatig of honorair, werkzaam zijn of zijn geweest en zich daarin bijzonder hebben onderscheiden. De penning kenmerkt een lange historie en is al meer dan 80 keer aan bijzondere Rotterdammers uitgereikt. De eerste penning werd in 1957 uitgereikt

De uitreiking op dinsdag 12 maart vindt plaats in de Burgerzaal in het Stadhuis. Bekijk hier aflevering 1 van deze serie over de Paul Nijgh-Penning met multitalent Soufiane Touzani.