Bij Victory Outreach kun je online naar de kerk

Wegens de preventiemaatregelen rondom de coronacrisis kunnen ook kerkdiensten niet doorgaan. Om hun gemeenschap tijdens de coronaperiode niet in de kou te laten staan gaat de Victory Outreach kerk in Feijenoord gewoon door met de kerkdiensten en meetings. Met een twist, want tegenwoordig doen zij alles online!

Op de facebookpagina van Victory Outreach worden de diensten live online uitgezonden. Elke uitzending kent een ander thema, zoals ‘van hart tot hart’ en ‘de strijd van het geloof’ en kan achteraf worden teruggekeken. Op de vrijdagen kunnen leden van de gemeenschap gezamenlijk bidden tijdens de gebedsdiensten de online gebedsdienst. De digitale diensten, via de videoapp ZOOM, worden regelmatig gehouden; op 29 april is er een bijeenkomst vrouwen-discipelen.

Volgens pastoor Jerry Mendeszoon was deze manier van werken niet te ontwijken: “We streamden eerder wel mondjesmaat, maar nu kan het niet anders. En, we zijn positief! Je kunt mensen ontlasten, ze hoeven niet naar de kerk te komen en je kunt elkaar wel gewoon zien.” Om online te werken zijn er wel aanpassingen geweest in de werkwijze. Zo blijven enkele personen van de geluidstechniek thuis, omdat zij tot de risicogroepen behoren en de aanwezigen in de kerk houden houden anderhalve meter afstand. “Op dit moment roeien we met de riemen die we hebben, maar we willen wel elke week verbeteren.”

Pastoor Mendeszoon verwacht dat er na de coronacrisis een toename zal zijn in zoekenden. “We zagen het aan het begin al, toen alles nog heel angstig was. Er kwamen toen ineens allemaal nieuwe mensen naar de diensten. Veel mensen vallen nu terug op het geloof en wij moeten ons als kerk gaan voorbereiden op een nieuwe groep zoekenden.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat