Bijles voor eindexamens, sluispraat in Hillesluis en nog één keer finale ESF

Zoals elke week, maakte OPEN Rotterdam ook deze week weer mooie hyperlokale verhalen! We beginnen in de wijk Hillesluis.

De eindexamens zitten er inmiddels op, maar afgelopen weer was het nog even zweten. Thuis leren voor je examens in een groot gezin is niet altijd even makkelijk en bibliotheken zijn door corona lang dicht. Taekwondoschool Abdel Kwan in Hillesluis biedt daarom leerlingen een studieruimte EN bijles om de puntjes nog wat op te krikken.  

We wijken uit naar het eiland op Zuid, het Noordereiland, waar wijkraadslid Philip-Jan niet blij was. Hij en andere bewoners van het Noordereiland troffen vorige week donderdag op de monumentale spoorbrug De Hef namelijk graffiti aan. Ze trokken daarom naar eigen zeggen voor de zoveelste keer aan de bel bij de gemeente. Die heeft inmiddels de graffitiwerken van de brug verwijderd.

En dan gaan we weer even terug naar Hillesluis en Bloemhof. Stadsmarinier Sana en wijkagent Gülay lopen daar regelmatig een rondje door de wijk. Sinds een paar maanden doen ze dat met een button van ‘Sluispraat’ op, in de hoop met steeds meer bewoners in gesprek te komen.

En ook al is het alweer een week geleden, we gaan toch even terugblikken: de finale van het Eurovisie Songfestival in onze eigen stad! Deze speciale editie keken wij samen met super ESF fan Kenneth vanuit zijn huis in Zuidwijk.