Bijzondere kunstwerken verhuizen naar de Tarwewijk

Wellicht heb je ze wel eens zien staan op de Coolsingel, de drie beelden De Knoop (Shinkichi Tajiri), Monsieur Jacques (Oswald Wenckenbach) en The Husband of the Doll (Thom Puckey). Zij hebben nu een tijdelijk onderkomen in de tuin van CultuurWerkplaats Tarwewijk gekregen.
Het pand van Sculpture International Rotterdam (SIR) aan de Coolsingel wordt druk verbouwd en de drie beelden zouden verdwijnen in een depot. Daarom besloot SIR om de beelden te verplaatsen zodat ze nog steeds te bezichtigen zijn. In 2021 gaan de beelden weer terug naar de Coolsingel

SIR ontwikkelde al eerder een meerjarig programma voor de Tarwewijk, Bloemhof en de Afrikaanderwijk om belangrijke internationale kunstwerken naar Zuid te brengen. Dit project valt onder het programma.

Cultuurtalkshow
Beleidsmakers, culturele ondernemers en kunstenaars gaan op 10 september in gesprek over cultuurparticipatie op Zuid in ’t Gemaal. De allereerste editie van de kunst- en cultuurtalkshow VAN | UIT ZUID wordt georganiseerd door EMI Rotterdam Zuid, Gemaal op Zuid en OPEN Rotterdam. Cultuur Concreet en Gemeente Rotterdam zijn partners.

De avond, gepresenteerd door Rajiv Bhagwanbali, zit vol met interviews, tafelgesprekken, columns, optredens en minireportages van OPEN Rotterdam. In aanloop naar de talkshow besteedt OPEN Rotterdam aandacht aan kunst en cultuur op Zuid.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat