Bijzondere Sint Jan viering in het Kralingse Bos

In het Kralingse Bos hebben de leerlingen van Vrije School Rotterdam West op vrijdag 24 juni Sint Jan gevierd. Hierbij werd een bijzondere koppeling gemaakt met het São João. Een Kaapverdiaanse viering waarin de geboorte van de heilige Sint Johannes wordt gecombineerd met dans en een trommeloptocht.
Het werd een vrolijk zomerfeest met bloemenkransen, zang en dans in de groene omgeving aan het Langepad. Alle kinderen droegen een bloemenkrans die voor deze gelegenheid door hun ouders is gemaakt. In de middag voegden ouders zich bij de groep om het einde van het feest mee te vieren.Voor de jonge school uit Rotterdam West was het de eerste keer dat Sint Jan gevierd werd.

Verbinding met de wijk
Met hulp van ouders gaat de school actief de verbondenheid met de wijk aan. De wens is dat leerlingen binnen de school het beste van buiten krijgen. Tijdens Sint Jan zorgden Kaapverdiaanse trommelaars voor opzwepende trommelmuziek. Dit ‘muzikaal vuur’ diende in deze viering als symbolische vervanging voor het Sint-Jansvuur. São João is het oudste multiculturele festival van Rotterdam. Op het Heemraadsplein, de plek waar het feest sinds oudsher gevierd wordt, is een tijd geleden een Portugees naambord opgehangen.