Bingo met drag queens in Café Bonaparte

Richard Opsteegh is sinds een jaar eigenaar van Café Bonaparte, een drag- en gay café in Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg. Vorige week had het café voor het eerst een ware drag bingo. Waarbij de stamgasten een traditioneel potje bingo konden spelen, maar wel onder leiding van een echte drag queen.

“Er zijn veel gay cafés in Rotterdam, maar er is geen eentje echt gespecialiseerd in drags”, begint Richard, die vandaag bekend staat als Denise Bonaparte en een plek wilde creëren waar iedereen zichzelf kan zijn: “En waar we de beginnende drags dus kunnen helpen. Er is ook een dichte pui hier. Dus je kan hier volledig jezelf zijn en je hoeft niet bang te zijn voor rare blikken”.

Sinds een jaar is Richard eigenaar en voor het eerst organiseren ze ook een drag bingo: “Onze bezoekers vroeger er naar, dus het leek ons wel grappig om uit te voeren”, zegt Richard, terwijl collega-drag Ruxy Bonaparte toevoegt: “Ik vind het wel spannend, maar hopelijk heeft iedereen een gezellige avond”.

Na een uurtje zit het cafe bomvol en ondanks een paar foute bingo’s blijkt dat de transformatie van het café een gewenst effect heeft gehad: “Ik wilde een plek hebben waar iedereen durft te komen. Dat vind ik echt heel belangrijk en ik denk dat het goed gelukt is”, zo besluit Richard.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter