Binnenkort: tweede seizoen van de serie Rotterdam van Onderen

De serie Rotterdam Van Onderen komt met een tweede seizoen. In de serie worden niet zichtbare, maar verhalen vanonder de skyline belicht. Deze ruimtes hebben een bijzondere plek in de geschiedenis en hebben ieder bijbehorende fascinerende verhalen.
Aan het Boerengat, bij de Admiraliteitskade, staat een oude gebouw dat ooit een gemaal was. “Dit gemaal is al bijna 80 jaar niet meer in gebruik en nu zit er al enige tijd een meubelzaak in. Zij hebben nog een kelder naar de oude gedeeltes van het gemaal toe”, licht seriemaker Filip Braams toe. “Ik denk dat de gemiddelde Rotterdammer dit niet beseft dat dit zo maar, vlakbij het Oostplein, onder de grond zit.”

Een gigantische kelder, waar ooit water doorheen werd gepompt vanuit de polders. Nog voordat Rotterdam zo bebouwd was als nu het geval is. “Als alles wat onder de grond zit, boven de grond zou lopen, dan zou de stad wel heel lelijk worden. Het is dus echt heel belangrijk dat we sommige dingen onder de grond bouwen. En wij besteden daar met de serie aandacht aan.”