Bio Futura genomineerd voor Algemene Duurzame Dinsdag Prijs

Bio Futura is een bedrijf dat biologisch afbreekbare verpakkingen en wegwerpartikelen maakt. Het bedrijf is opgericht in 2008 door Wouter Moekotte, omdat hij iets wil doen aan de vervuiling door olieplastic. Met de nominatie voor de algemene Duurzame Dinsdag Prijs is hij zeer vereerd.

Direct na zijn studie is Wouter het bedrijf gestart, omdat hij aan de ene kant graag zijn eigen bedrijf wilde beginnen en aan de andere kant iets wilde doen aan de milieuvervuiling. Hij zag een documentaire over het gebruik van hernieuwbare grondstoffen om festival bekers mee te maken. Dit inspireerde Wouter om Bio Futura te beginnen. Een van de klanten is het biologische restaurant Spirit. Klanten kunnen hun eten meenemen in bakjes gemaakt door Bio Futura van de rietsuiker plant. Van het afval dat overblijft na het winnen van de suiker worden deze bakjes gemaakt.

Bio Futura is genomineerd voor de algemene Duurzame Dinsdag Prijs. Dit is een prijs voor grensverleggende, sector-overstijgende initiatieven. Op Duurzame Dinsdag kunnen mensen ideeen aandragen die betrekking hebben op duurzaamheid. De ideeën worden overhandigd in een koffer aan het kabinet.