Biologen gaan op zoek naar zeldzame meeuwensoort

De Nijlganzen zijn weer terug in de stad, spreeuwen doen door urbanisatie treingeluiden na en een zeldzame meeuwensoort is gespot bij de Tweede Maasvlakte. Een mooi moment om op ontdekkingsreis te gaan met tweelingbroers en biologen Kevin en Marvin.

“Dit is de Nijlgans. Een echte exoot in Rotterdam. Oorspronkelijk uit Afrika afkomstig”, vertelt Marvin Groen. “Ik word hier wel vrolijk van”, vertelt Kevin Groen. “Ik loop hier een beetje langs de Heemraadssingel. Kijk een beetje naar die Nijlganzen en de Meeuwen die een beetje aan het chillen zijn. Het zijn de kleine dingen in het leven, waardoor je denkt: eigenlijk is het allemaal niet zo moeilijk”, zo stelt Kevin. “Het lijkt vanzelfsprekend, maar er zit een verhaal achter ieder beestje”, legt Marvin uit.

De tweelingbroers nemen ons ook mee naar Rotterdam Centraal. Daar zijn veel spreeuwen te vinden. “Het is een soort grote vogel voliére”, merkt Marvin op. “Je hoort ze wel, zeker als je erop let.” De spreeuwen staan bekend om hun imitatievermogen. Zo zouden ze ook treingeluiden na kunnen doen. Vervolgens nemen de broers ons mee naar de Tweede Maasvlakte, waar de zeldzame Grote Burgemeester is gespot. “En het is altijd maar de vraag of je die te zien krijgt”, legt Marvin uit.