Blijf droog op Koningsdag in Rotterdam

Dit jaar is de voorspelling voor Koningsdag; 13 graden, regen en onweer. Festivallen in de buitenlucht of struinen over de vrijmarkten lijkt daardoor een minder goed idee. Daarom hebben wij een aantal opties in Rotterdam op een rij gezet om binnen of overdekt de verjaardag van de koning te vieren.

Naast de gevarieerde hapjes die je kunt halen in de Markthal, is er dit jaar een kinder-vrijmarkt voor kinderen tot 16 van 10:00-20:00. Niet alleen voor kinderen die wat willen verkopen zijn welkom; optredens mogen ook!

Ben je wel graag buiten in de open lucht, maar laat je liever je poncho thuis? Dan kun je terecht op Boulevard Nesselande voor een kleedjesmarkt, restaurantjes en verschillende activiteiten voor kinderen en door de overkapping blijf je droog. De winkels zijn open van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Voor de verzamelaar van vintage, mode en curiosa is er in de Arminiuskerk de Fabuloso vrijmarkt. De toegang is gratis en voor een kraampje betaal je 15 euro. De vrijmarkt duurt van 10:00 uur tot 15:00 uur.

Natuurlijk zijn er voor de muziekliefhebbers meer dan genoeg droge plekken. Zo is er een festival in Baroeg voor de rockers; vanaf 14:00 uur, Not Another Indie Disco in Rotown vanaf 15:00 uur of Kingsday bij het Westerpaviljoen vanaf 14:00 uur.

Maak je liever gebruik van de dag om rustig te shoppen, terwijl de rest feest? Dan kun je van 12:00 uur tot 18:00 uur shoppen in het winkelcentrum Alexandrium. Vanzelfsprekend is er ook livemuziek en kun je een oranje tompouce eten.

Weer of geen weer; er is meer dan genoeg te doen op Koningsdag in Rotterdam!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter