Blind salsadansen in het Groot Handelsgebouw tijdens de Week van de Toegankelijkheid

Op de laatste dag van de Week van Toegankelijkheid, zaterdag 8 oktober, konden blinde en slechtziende Rotterdammers salsadansen in het Groot Handelsgebouw. Ook mensen mét goed zicht waren welkom: zij kregen tijdens de les een speciale visie beperkende bril op.

De Week van de Toegankelijkheid wil de stad toegankelijk maken voor iedereen. Dus ook voor alle mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Van maandag 3 tot en met zaterdag 8 oktober werden er verschillende activiteiten georganiseerd door heel de stad heen. Zo waren er wandelingen met experts, muzikale optredens en informatieavonden.

Om deze week sierlijk af te sluiten, werd er salsales gegeven door Annemarie Nodelijk in het Groot Handelsgebouw. Zij is zelf slechtziend: in een oog heeft ze alleen lichtperceptie en in haar andere oog een kokervisie. “Het was hartstikke leuk, iedereen deed goed mee en vonden de bril echt wel spannend”, vertelt ze na afloop van de les in Rotterdam.

Annemarie geeft al tien jaar lang les en vindt weinig dingen leuker dan slechtziende mensen leren dansen. “Ze kunnen zoveel meer dan ze vaak denken”, vertelt ze. Ze geeft dan ook elke week les aan goed én slechtziende mensen in Rotterdam Noord.