Blinden en slechtzienden zetten hun talent in bij ‘Werkgroep Beter Zien’

Er is in Rotterdam veel eenzaamheid onder mensen met een visuele beperking. Radar Wmo diensten ondersteund Werkgroep Beter Zien en neemt het initiatief om vrijwillige netwerkcoaches voor blinden en slechtzienden op te leiden. Deze netwerkcoaches hebben zelf een visuele beperking en weten dus als geen ander hoe het is om visueel gehandicapt te zijn. De coaches helpen andere slechtziende buurtbewoners om uit hun isolement te komen.

Loekie Visser, krachtcoach bij Radar vertelt: ‘Als je minder gaat zien of ziet dan wordt je wereld letterlijk een stuk kleiner. Hierdoor kunnen mensen sneller in een isolement terechtkomen. Het worden van netwerkcoach is een mooie manier om je eigen wereld en die van anderen te vergroten.’

Elke vrijdag organiseert Beter Zien een stamtafel, een ontmoetingsbijeenkomst in de Kipstraat. Het is gezellig en daarnaast worden ideeën verder uitgewerkt. Zo ontstond ook het idee voor het trainen en inzetten van netwerkcoaches. Mensen die willen aanschuiven bij de stamtafel zijn elke vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur welkom op de Kipstraat.