BLOG #2: Tweede les summerschool achter de rug

Op donderdag 9 juli was de tweede les van summerschool. De avond begon met het bespreken van de huiswerkopdracht. De opdracht bestond uit een redactieopdracht en een productieopdracht. Denk na over een onderwerp die je zou kunnen behandelen in een videoreportage (redactie) EN film een interview met je mobiel (productie). De groep kwam terug met veel verrassende ideeën en volledig zelf gefilmde interviews.
In het bespreken van de resultaten is er heen en weer feedback gegeven. De motivatie van deze groep spat ervan af! Na de huiswerkbespreking is de les weer verder gegaan. Zoals altijd met een inhoudelijk deel en een praktisch deel. We zijn begonnen met: werken op de redactie. Heirin kwamen de volgende onderwerpen aan bod: productievaardigheden, productieplanning en callsheets. Na een korte pauze was het tijd om met de apparatuur te werken. We gaan wat filmen! Cursisten konden kiezen uit twee opdrachten. Een straatinterview of een studiopresentatie.

Na een dikke sessie van ruim 4,5 uur zat het er weer op. De groep was super enthousiast. Erg leuk om te horen dat de cursus in de smaak valt! Op naar les 3! Bekijk het fotoalbum voor een impressie van de tweede les van de OPEN Rotterdam summerschool.

Reacties van de cursisten
De les was heel erg leerzaam en vooral super leuk toen we aan de slag mochten met de camera’s en de microfoons om de mensen te interviewen. De tips die we krijgen zijn heel goed, omdat we het direct kunnen toepassen in de praktijk. Zo’n voorbeeld is wanneer je mensen iets wilt vragen, je dan direct met de vraag komt: Mag ik u iets vragen over het North Sea Jazz Festival. Zo weten mensen direct waar het over gaat en zijn ze minder gauw geneigd om het antwoord ‘nee’ te geven. Super tip! Wat ik verder leuk vond is het schrijven van je tekst voor de autocue op de redactie en echt met de autocue presenteren. Dat was geweldig. Hopelijk volgende week weer 🙂 #zinin
Cursist Dylana

Deze les was heel interessant omdat, wij de straat opgingen voor een vox-pop. Ik vond de straat opgaan geweldig, ik mocht zelf de camera gebruiken om te filmen. We werden voor de leeuwen gegooid, maar dat vond ik helemaal prima.
Cursist Zahra

Summerschool#les2#open#erg leuk weer,ook leerzaam#hoe werkt de camera hoe spreek je voor de camera,..#creatief momentjes die omhoog komen
Cursist Zahnaz

Les2 ik was al wat meer gewend om mensen vragen te stellen op straat. De voxpop vond ik hierdoor heel leuk om te doen.
Cursist Sharon