BLOG #4: Pre-productie voor het zomercarnaval

Op donderdag 23 juli was alweer de vierde les van summerschool. Een pre-productiemeeting voor de eindopdracht: Een videoverslag over Rotterdam Unlimited! Het echte werk mag beginnen! In de huiswerkopdracht hebben de cursisten de feedback van les 3 verwerkt en hun callsheets verder aangescherpt. De beste onderwerpen zijn gecombineerd en de praktijk opdracht is concreet gemaakt.
De summerschool-ers gaan twee videoverslagen maken over het zomercarnaval. Belangrijke vraag vooraf: Wat wordt je insteek? Na veel bijschaven is dit wat we gaan maken.

Videoreport 1
Het is zomercarnaval! Een onderdeel hiervan is the battle of the drums. Er komt een krachtmeting tussen drie bands. De winnaars van vorig jaar zitten ook in de finale. Wie wint ‘The golden Drum and the best Brass Band of 2015’? 

Videoreport 2
Elk jaar is er weer zomercarnaval in Rotterdam met als hoogtepunt de straatparade. Maar wat is nou de zomercarnaval beleving? Hier zijn we naar benieuwd Wij interviewen Calien, voorzitter van de carnavalsgroep Esaki ta dimi en het Rotterdams publiek over de praalwagens, de kleding, de bijzondere locaties en natuurlijk de muziek.

Bekijk het fotoalbum voor een impressie van de vierde les van de OPEN Rotterdam summerschool.

Reacties van de cursisten
Ter voorbereiding heb ik de routes en afzettingen opgezocht. Welke groep start er vanaf waar en hoe laat. Goed om voorbereid te zijn. Stel je voor dat je naar een plek gaat en er niemand te filmen is. Het was meer theoretisch dan praktisch maar wel leuk. Ik kan niet wachten tot morgen! 
Sharon

Goed om te zien hoe zo’n callsheet een leidraad wordt voor wat je eigenlijk gaat doen!
Sunny

In de les ging het vooral over het de laatste puntje op de i zetten en het bevestigen van afspraken. Goed om dit een keer mee te hebben gemaakt.
Zahra

Het is echt beter om te bellen! Mensen nemen je via de app toch niet heel serieus lijkt het. Het wordt wat persoonlijker en je krijgt meer voor elkaar. 
Zahnaz