BLOG #8: SUMMERSCHOOL CURSISTEN STELLEN ZICHZELF EVEN VOOR

Op donderdag 13 augustus was er weer summerschool. De avond begon met het bespreken van de huiswerkopdracht. Vandaag gingen we aan de slag met een redactieopdracht en een productieopdracht. Een aantal cursisten stellen zichzelf even voor:
“Mijn naam is Charlie ik ben 21 jaar en ik woon in Rotterdam Zuid. Ik studeer Communicatie specialisatie Digitale Media op de HRO en zit in mijn vierde jaar. Ik heb heel mijn leven in het buitenland gewoond in verband met mijn vaders werk (Vietnam, Curacao, de Bahamas en Libanon). Ik woon nu al vier jaar in Rotterdam en beschouw mijzelf als een echte Rotterdammer, ik ben verliefd op Rotterdam. Ik doe mee aan Summerschool om een nieuwe uitdaging aan te gaan en om meer te leren over de mediawereld. “
Charlie

“Ik ben Erik, 25 jaar en woonachtig in Rotterdam. Vanaf september ga ik een master ‘Media en Cultuur’ volgen aan de Erasmus Universiteit. Naast theoretische doe ik heel graag praktische ervaring op, de Summer School biedt mij die kans. Tot dusver heb ik veel kunnen leren en ik hoop dit aan te kunnen tonen met een goede invulling van de eindopdracht (het eigenhandig maken van een item voor ‘010NU’). Een plekje in een uitzending zou natuurlijk fantastisch zijn!” Erik


“Ben kei blij dat ik mee mag doen met dit geweldig project. Leerzaam en we worden actief begeleid in het maken van Video en alles wat daar bij komt kijken. Monteren en de straat op mensen interviewen. Zet me weer in me kracht en leer ook hoe ik me zelf beter kan presenteren , samenwerken en huiswerk maken.”

Lenca

Ik ben Laila en ik ben een geboren en getogen Rotterdammer en hou van deze stad. Verder hou van kunst, cultuur en media met name; Fashion, Film, Music & televisie. De summerschool is heel leerzaam, leuk en praktijkgericht. Ik waardeer de kansen die wij als groep krijgen bij Open Rotterdam en FunX Rotterdam om onszelf verder te ontwikkelen. En kan ik zeggen dat ik er een nieuwe passie bij heb namelijk televisie en radio maken. Ik verheug mij nu al op volgende week!
Laila

“Ik vond het ook deze week weer een uitdaging. Het lezen van de autocue was even wennen, maar ontzettend leuk om te doen. Ik kijk uit naar de volgende lessen!” 

Rachael
 
Benieuwd naar de summerschool van OPEN Rotterdam? Lees de blog hier