BlueCity komt met een pilot voor vegan leer van bladafval

Vier bedrijven werken samen om Nederlands bladafval om te zetten naar een “plantbased leer” dat volledig plasticvrij , diervrij biobased is. Het materiaal heet Treekind en is ontwikkeld door Biophilica van ontwerper Mira Nameth. De ontwerpers achter Biophilica en textiel experts REMOkey werken samen om erachter te komen hoe dit product gemaakt kan worden van de groente reststromen die worden verzameld op verschillende plekken in Nederland. 
Biophilica maakt een vegan leer voor de mode-, meubel- en verpakkingsindustrie, een materiaal dat is gemaakt van groenafval. Nu wordt dit materiaal gecomposteerd. Dat kan ook met het vegan leer, maar dat is pas de bedoeling als het helemaal versleten is. Liever maakt het consortium er nog een keer leer van – dat is namelijk goed mogelijk. Het doel van dit project is te komen tot een productielijn van het materiaal “Biophilica” voor de Nederlandse markt waarin ook is nagedacht over een retoursysteem en de CO2 voetprint.

“Er wordt veel gepraat over duurzaamheid, en vegan leer lijkt al snel een geweldig alternatief. Onze rol is met onze tientallen jaren ervaring in verduurzaming van de textielindustrie dit consortium te wijzen op bekende valkuilen, en samen te leren hoe we Biophilica tot een haalbaar product om in de markt kunnen zetten,” aldus Anton Luiken van RemoKEY, een van de ontwikkelaars.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat