Bob helpt Rotterdammers aan warmte én maaltijd met Heat and Eat

Door de hoge energiekosten moeten steeds meer Rotterdammers kiezen tussen het aanzetten van de verwarming of het kopen van eten. Om deze mensen niet in de kou te laten zitten, is Bob Richters van horecagelegenheid Hotspot Hutspot in Crooswijk een actie gestart: Heat and Eat.

Het idee van ‘Heat and Eat’ is dat mensen die het niet zo breed hebben bij een aangesloten horecaonderneming kunnen gaan zitten waar de verwarming toch al aanstaat. Als ze geluk hebben, hebben stadsgenoten een hapje of drankje gedoneerd. “Je ziet bij ons de consumptiebonnen aan de muur hangen. Dat zijn gedoneerde kommen soep, bakken koffie en maaltijden. Heb je niets te eten of zoek je warmte? Dan hebben wij dat voor je”, vertelt ondernemer én bedenker van de actie Bob in zijn vestiging aan de Goudse Rijweg. “De grote grap is dat het nu al uit de hand loopt en er inmiddels twintig restaurants in heel Nederland meedoen. Je kunt op de website zo zien waar je terecht kunt”, stelt hij enthousiast.

Bob wil dat er nog meer café’s en restaurants meedoen en gaat daarom actief de wijken in op zoek naar nieuwe locaties. Hij begint op het Noordplein en spreekt daar Perry de Man van de Toko. Hij kende het initiatief nog niet. “Als we wat kunnen doen, laat ik het zeker weten. Ik dacht eerst toen ik het hoorde wel: ‘Wij moeten ook gewoon de energierekening betalen, hoe werkt dat dan?’ Maar nu ik hoor dat er middels donaties gewerkt wordt, vind ik het een nobel streven. Als er maar betaald wordt. Bij ons moet de schoorsteen ook roken”, lacht hij hardop en maakt de belofte om er goed naar te kijken.