Boekhandel Donner sluit deuren vanwege kampioenwedstrijd Feyenoord

Klanten van Donner kunnen aanstaande zondag niet terecht bij de boekhandel. De reden hiervoor waren de rellen van Feyenoordsupporters afgelopen week, na het verlies van Excelsior. De directie: “We willen geen veiligheidsrisico’s nemen.”

Na het mislopen van de kampioensschaal op 7 mei waren veel supporters teleurgesteld. Velen zochten steun bij elkaar, maar een kleine groep ging het centrum in en begon met voorwerpen te gooien. Dit gedrag was voor veel winkeliers beangstigend. De combinatie van rellers en de ME bewapend met waterkanonnen, was voor de boekhandel doorslaggevend om zondag 14 mei de deuren gesloten te houden.

“Wat afgelopen zondag is gebeurt is triest. Wij hadden enorme rellen voor de deur”, vertelt de directie van Donner. De beslissing om volledig te sluiten op de dag van de kampioenswedstrijd was geen leuke, maar Donner verwacht aankomende zondag veel rust. “Afgelopen zondag hadden we bijna geen klanten”, aldus directielid Jan.

Hoe kunnen we dit geweld in de toekomst voorkomen? Afgelopen maandag stelden wij deze vraag aan Rotterdammers op de Coolsingel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat