Boeren gaan met hun tractors over de Erasmusbrug richting het boerenprotest in Den Haag

@anitatekampe (Twitter)

Unieke beelden op de Erasmusbrug deze zaterdagochtend: tientallen boeren overbruggen de Maas met hun tractors, onderweg naar het boerenprotest in het Zuiderpark, Den Haag. Niet helemaal de bedoeling, want de Haagse gemeente wil maar twee tractors toelaten in het park. Ondertussen zijn er al flink wat tractors van de weg gehaald, meldt NOS.

Ondanks de uitgesproken limiet van de gemeente Den Haag van het maximaal toelaten van twee tractoren in het Zuiderpark, zijn honderden boeren toch met hun tractors naar de Hofstad afgereisd. Dat leverde zaterdagochtend bijzondere beelden op. Tractors op de Erasmusbrug, langs de Euromast en op Laan op Zuid. Actievoerders van Farmers Defence Force (FDF) en Samen voor Nederland (SvNL) demonstreren deze zaterdag tegen het stikstofbeleid, hoe de toeslagenaffaire is afgehandeld en het schadeherstel in Groningen.

Op Laan op Zuid was het voor de bewoners indrukwekkend wakker worden zaterdagochtend.

Unieke beelden op de Erasmusbrug. Tientallen boeren onderweg naar Den Haag. Beelden van Rijnmond.

Een van onze redacteuren werd zaterdagochtend kalmpjes wakker van de tractors. Romantisch beeld van de boeren, de Euromast passerend naar het protest tijdens zonopkomst.