Bokser Patrick zamelt kleding in voor kinderen: ‘Ik wilde iets proberen om ze te helpen’

Patrick Bokoo geeft regelmatig boksles op scholen in Rotterdam. Het is hem opgevallen dat kinderen vaak in dezelfde of zelfs kapotte kleding rondlopen. De Rotterdammer wil deze kinderen graag helpen en is daarom een inzamelingsactie gestart.

“Ik kreeg ook een band met sommige kinderen en zag bij veel scholen dat kinderen gepest werden omdat ze vaak dezelfde kleding aan hadden. Ik wilde iets proberen om die kinderen te helpen”, vertelt Patrick.

De kleding komt aan de lopende band binnen. Mensen komen met tassen vol. “Ik vind het zo’n goed initiatief dat ik even de kasten ben door gaan zoeken. Zo van: ‘Wat heb ik over en gebruik ik niet meer, maar ziet er ook goed uit?” vertelt een van de donateurs. “Geen kind hoeft iets te missen vind ik”, zegt een ander die ook met een grote boodschappentas de sportschool binnenkomt. De kleding komt via het het netwerk van Patrick op de juiste plek. “Ik heb ook leerkrachten benaderd met de vraag of ze tekorten hadden bij bepaalde scholen. Met de hulp van de mensen kan ik ervoor zorgen dat het bij de juiste kinderen komt”, vertelt hij daarover.

Een van die plekken is instituut Mr. Schats Noord. Roos Lockhorst is daar leerkracht. “Wij zijn heel blij met de extra giften”, zegt zij. Ze loopt door de school naar wat zij noemt de ‘ouderkamer’. “We hebben hier ook zelf allerlei spullen, zoals wasmiddel en andere dingen die ouders en kinderen kunnen pakken als ze het zelf niet zo breed hebben.” De spullen van Patrick kunnen daar zo bij. “We proberen met deze ruimte ook de schaamte weg te halen. Het is helemaal niet erg als je het eens een periode pittig hebt. Dat hebben we allemaal weleens. Laten we elkaar vooral met elkaar helpen”, besluit zij.