Bordspellen en soep zorgen voor gezelligheid in Stroop

Ouderwetse bordspellen. Vroeger, toen er nog geen computers bestonden, was het dé manier om gezellig met elkaar de avond door te brengen. Maar bordspellen maken een comeback, en liefhebbers Paul en Joris besloten hierop in Stroop een ware bordspellen-avond te organiseren, inclusief een waar diner.

Paul Smulders begon zich vijf jaar geleden te verdiepen in de wereld van bordspellen. Vervolgens kwam hij er niet meer uit, en wilde hij in Rotterdam meer liefhebbers bij elkaar brengen: “Ik ging vaak op internet op zoek naar bordspellen en de uitleg hiervan, het trok me zo erg, dat ik een soort kleine community wilde opzetten van liefhebbers.”

En dat lukte, want zo’n twee jaar geleden organiseerde hij in STROOP de eerste bordspel-avond met een heel klein groepje, terwijl het nu soms helemaal afgeladen zit. “Je merkt dat het steeds populairder wordt. Je zit niet achter een scherm, maar bent onder de mensen terwijl je een leuk spel speelt.”, aldus Joris, die de chef op deze avonden is.

Want met dank aan Joris wordt er elke vier weken een verse soep geserveerd, en om de andere vier weken een heuze wereldmaaltijd. “Eigenlijk komen we hier alleen heen als Joris kookt.”, grapt één van de bezoekers over hetgeen wat hem naar STROOP brengt.

Ondertussen hoopt Paul toch dat hij nog meer liefhebbers kan trekken: “Binnenkort gaan we ook naar de Fenix Loods, hier wil ik hetzelfde opzetten en hopelijk nog meer mensen aantrekken die net als ik gek zijn van bordspellen!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat