Botanical Wasteland: een futuristische biotoop waarin de mens níet centraal staat

Wat betekent het voor ons dat we in een wereld leven waarin we onszelf aan het uploaden zijn? En wat is de rol van ons lichaam nog? De theatervoorstelling Botanical Wasteland onderzoekt de relatie tussen mens, dier en technologie.

Bezoekers van de voorstelling komen terecht in een felgroene, futuristische biotoop voor plastic restafval en technopuin. Alles is met elkaar verstrengeld en grenzen tussen natuur, technologie, lichaam en identiteit zijn opgeheven.

“We bezien de wereld vanuit de mens als centrum, maar we mogen best oefenen om als mens meer ding te zijn tussen de dingen”, legt theatermaker Bianca van der Schoot uit.

Het thema dat in deze voorstelling centraal staat, komt ook terug in de expositie Post-Opera van TENT Rotterdam. “Het gaat allebei over de relatie van mensen en technologie en de veranderingen daarin”, aldus Milou Terpstra van TENT Rotterdam.

De voorstelling Botanical Wasteland van theatergroep Boogaerdt en Van der Schoot en muziektheatergezelschap Touki Delphine is onderdeel van Operadagen Rotterdam 2019 en is te zien van 16 tot en met 24 mei in Theater Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter