Brand Hefpark beschadigt tuinhuisje

Slecht nieuws voor de gebruikers van het Hefpark, het tuinhuisje is in de nacht van maandag 1 april door brand volledig verwoest aan de binnenkant. “Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse om erger te voorkomen,” vertelt Wiert Omta, coördinator Hefpark.

Het tuinhuisje werd vooral gebruikt door medewerkers van het Hefpark. “Hier dronken we een kopje koffie of thee, je kon er schuilen als het slecht weer was.” Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat de brand is aangestoken. “Natuurlijk moeten we het rapport van de brandweer nog afwachten, maar op de plek waar het vuur is ontstaan, is geen elektriciteit, dus het kan geen kortsluiting zijn geweest.” Een reden voor de eventuele brandstichting is er niet. “Tuurlijk heb je met verschillende gebruikers van het park, heus wel eens meningsverschillen, maar nooit zo erg dat er brand gesticht wordt! Dit is een openbaar park ook in de avond, we hebben gewoon veel vertrouwen in elkaar,” aldus Wiert.

Of het tuinhuisje nog is te repareren, of moet worden gesloopt, wordt ook nog bekeken. “Zoals het er nu uitziet, is de schade beperkt gebleven tot binnen, dus we hopen dat we het gewoon kunnen opknappen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat