Britse krant The Guardian vol lof over Rotterdam

De Britse krant The Guardian is vol lof over Rotterdam. De stad is cool, de stad heeft een geweldige muziek- en kunstcultuur en de stad heeft een ‘under-the-radar swagger’, aldus de krant in dit artikel. Zo snel mogelijk naartoe verhuizen dus, adviseert The Guardian haar lezers.

De krant is vooral positief over het tweetalig onderwijs van sommige Rotterdamse scholen, over de betaalbaarheid van de woningen, over het openbaar vervoer en over het feit dat bijna alle Rotterdammers goed Engels spreken. Rotterdam is al jaren in trek bij toeristen. Vorig jaar verwelkomde de stad ruim 1,2 miljoen hotelgasten, blijkt uit voolopige bezoekcijfers van de gemeente.

Rotterdam heeft door de jaren heen al heel wat complimenten gekregen van buitenaf. Zo stelde Lonely Planet in 2017 dat Rotterdam inspirerend en innovatief is. En in datzelfde jaar bleek uit onderzoek van Travelbird dat Rotterdam de vijfde meest gastvrije stad van de wereld is.

Wij zochten dit natuurlijk uit. Zo gingen we in 2017 de straat op om te onderzoeken of Rotterdammers daadwerkelijk zo gastvrij zijn.

Ook zochten we in 2017 uit wat toeristen zo leuk vinden aan ‘onze’ stad.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat