Bruin café De Amstelbron heropent het terras: “Een fantastisch gevoel”

De terrassen mogen weer open en dus ook die van het enige bruine café in Kralingse Veer: Café de Amstelbron. Eigenaren Tim Ang en zijn vrouw Yvonne Ang – die de kroeg zes jaar hebben – zijn blij dat ze weer mogen, maar hopen stiekem ook op meer versoepelingen. “We zijn nu wel erg afhankelijk van het weer.”

Het is iets voor 12.00 uur. “We zijn er klaar voor”, zegt Tim. “Het is bijna twaalf uur en ik verwacht wel dat iedereen zo direct per bus komt”, grapt hij. Tim staat voor zijn kroeg en hoopt op zonnige dagen. “Mensen mogen niet binnen zitten en een overkapping over het terras maken, mag ook niet. Dus we moeten het echt van het weer hebben”, stelt hij.

Blij gevoel overheerst
Blij dat ze weer naar het café mogen. Dat gevoel overheerst bij de eerste gasten. “We komen bier drinken. Het is lang geleden dat ik hier weer eens wat heb kunnen nuttigen. Dus ik dacht: laat ik er gelijk maar voor gaan”, zegt een van hen.

Het moge duidelijk zijn dat de kroeg gemist is in de buurt. “Ik woon hier om de hoek. Heb ook bij de voetbalvereniging tegenover gevoetbald en kom hier dus vaak. Toen een paar weken geleden voor het eerst de zon weer scheen, miste ik het terras en een biertje wel”, stelt de kroegganger.

“Een leeg glas is een vol glas”
De afgelopen tijd was moeilijk voor zowel Tim als zijn vrouw Yvonne. “Het was lastig. Het enige voordeel is dat we familie meer hebben kunnen zien, omdat we normaal ieder weekend druk zijn met de kroeg. Dat was het enige positieve eigenlijk”, stelt Yvonne.

Ze loopt naar buiten met het eerste biertje van de dag. Die wordt meteen in een teug opgedronken. “Heerlijk”, klinkt het uit de bierdrinker. “Leeg is vol, kom maar”, zegt Yvonne, die meteen het lege gas weer naar binnen neemt en aan de biertap hangt. “Ik sta hier nu met een fantastisch gevoel. Ik hoop dat het beter weer gaat worden en dan de versoepelingen nog meer verruimen”, besluit Yvonne.