Buigen naar de Hef op Noordereiland

In de splinternieuwe rubriek Doe effe OPEN stappen we samen met jou opnieuw de deur door bij Rotterdammers met een bijzondere woonlocatie. Deze week betreft het een bijzonder object op Noordereiland.

Het huis is namelijk door de bewoners zelf gebouwd. Dat maakt het uiteraard al een uniek stekkie. Nog unieker wordt het echter door de nabijheid van een belangrijk historisch monument. Het huis is namelijk pal naast de Hef gebouwd.

Bij de bouw waren alle partijen het er meteen over eens, dat de Hef leidend is in deze omgeving en dat het toch het allermooiste zou zijn als het huis als het ware een soort buiging maakt naar de Hef, en zo geschiedde. Dat de bewoners een bijzondere band hebben met de dichtstbijzijnde eye catcher komt ook in het huis en in de industriele elementen en kleuren van het huis goed naar voren. Daarnaast is de Hef ook het decor bij het opstaan en slapen gaan in de slaapkamers.

In een ruimtelijk pand dat naar de top toe steeds breder wordt, maken we kennis met Jan-Philip, de trotse eigenaar van het huis. Middels de trap en zelf een inpandige lift neemt hij ons verschillende verdiepingen mee naar het dakterras… mét naar alle waarschijnlijkheid het mooiste uitzicht van Noordereiland.